Acasa StiriUltima ora (FOTO) Un zăpor de gheață pe râul Rebra a dus la inundarea unei gospodării și a unor terenuri. Intervin autoritățile și pompierii (ACTUALIZARE)

(FOTO) Un zăpor de gheață pe râul Rebra a dus la inundarea unei gospodării și a unor terenuri. Intervin autoritățile și pompierii (ACTUALIZARE)

Publicat de Radu SÎRBU

În această dimineață, blocajele de gheață formate pe cursul râului Rebra au dus la inundarea unei gospodării și a unor terenuri din vecinătatea Drumului Județean 172 B.

Potrivit ISU BN, formațiunile de gheață se întind pe o distanță de circa 1 km, însă nu sunt compacte. În prima fază, primăria Rebra a intervenit cu un utilaj de tonaj pentru crearea unor canale de scurgere a apei, iar acum pompierii pirotehniști din Bistrița pregătesc executarea unor distrugeri controlate cu explozibili, în vederea dislocării gheții. Suprafața inundată este de aproximativ un hectar.

ACTUALIZARE:

Au fost executate două explozii controlate și, cumulat cu intervenția utilajului, s-a reușit crearea canalelor de scurgere a apei.

Mai mult, apa din curtea inundată a fost evacuata. Se ramane in monitorizare în permanență a situației operative din teren, alături de SGA BN si Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Foto: ISU BN

Related Articles

Leave a Comment