Acasa StiriSanatate Un nou deces din cauza gripei la spitalul din Bistrița

Un nou deces din cauza gripei la spitalul din Bistrița

Publicat de Radu SÎRBU

Încă un deces survenit pe fondul gripei s-a produs sâmbătă dimineața la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției medicale, Camelia Strugari, ”pacientul de 62 de ani din municipiul Bistrița, cu diagnostic confirmat de virus gripal tip A și care se afla internat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița în stare critică, intubat și ventilat mecanic, cu afecțiuni cronice asociate, a decedat, din păcate, în această dimineață, în jurul orei 5.00”.

Acesta este al treilea deces pe fondul virusului gripal tip A și al bolilor asociate la pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Niciunul dintre pacienții decedați nu fuseseră vaccinați antigripal.

În continuare, la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului mai este internat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din orașul Năsăud, cu diagnostic confirmat de gripă (virus tip A) și comorbidități, intubat, ventilat mecanic, în stare gravă.

Reamintim că, de vineri, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a intrat în carantină, accesul vizitatorilor fiind interzis total. În afară de personalul medical și de cei care vor să ajungă la UPU, nimeni nu va mai putea intra în incinta niciuneia dintre secțiile spitalului până la noi dispoziții.

Related Articles

Leave a Comment