Acasa StiriSocial Încă două cazuri de coronavirus, confirmate în România

Încă două cazuri de coronavirus, confirmate în România

Publicat de Radu SÎRBU

În urma testelor de supraveghere, astăzi, s-au confirmat încă două cazuri de coronavirus, şi anume: un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi o femeie de 38 de ani din Timişoara. Cei doi pacienţi prezintă simptome specifice gripei noi, femeia are o tuse seacă, iar bărbatul a dezvoltat o insuficienţă respiratorie.

Bărbatul din Maramureş a venit din Italia pe 25 februarie şi prezenta febră. Omul a ajuns într-o unitate medicală unde i s-au recoltat probe şi a fost internat în Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. În prezent, el este stabil şi este internat la Centrul de Boli infecţioase din Cluj, pe secţia de ATI, cu o stare uşor ameliorată faţă de starea de ieri.

Femeia din Timişoara a fost pe 17 februarie, pentru o zi, în Bergamo, iar pe 25 februarie a prezentat semne de infecţie, dar a ajuns la medic abia pe 27. Astăzi, testele au ieşit pozitive. Ea a fost internată la Centrul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Autoritățile au declanșat anchete epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

Un bărbat din Gorj este primul caz de coronavirus înregistrat în România. Persoana diagnosticată cu COVID-19 se află internată, în prezent, la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală , iar starea sa de sănătate este una bună.

În țară sunt 182 persoane în carantină, iar 8.231 sunt monitorizate la domiciliu.

Situația la nivelul județului Bistrița-Năsăud

Instituția Prefectului BN a anunțat astăzi că numărul persoanelor aflate în monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și izolate la domiciliu a ajuns la 52.

Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, cele care comunică numele persoanelor care necesită monitorizare știut fiind faptul că, la întoarcerea în țară din străinătate, trebuie să completeze declarații la frontieră.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a precizat că, în acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județ și nici persoane suspecte care să necesite carantină.

Doar cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.

Related Articles

Leave a Comment