Acasa StiriEveniment Nou în municipiul Bistrița! Brutăria artizanală ARTISAN, cu pâine sănătoasă, ca pe vremea bunicii

Nou în municipiul Bistrița! Brutăria artizanală ARTISAN, cu pâine sănătoasă, ca pe vremea bunicii

Publicat de Radu SÎRBU

De câte ori ați cumpărat o pâine caldă de la brutăria de pe colț, iar gustul său v-a purtat înapoi în timp, pe vremea când bunica servea la masă pâinea abia scoasă din cuptor? Ei bine, amintirile acestea au prins viață în municipiul Bistrița, la brutăria artizanală ARTISAN de pe strada Ștefan cel Mare, la nr. 22, acolo unde pâinea se prepară după metoda străveche a dospirii îndelungi cu maia naturală.

Visul mai vechi al lui Sorin Cocea de a avea propria brutărie de cartier s-a concretizat la sfârșitul anului trecut, odată cu luna cadourilor, iar comunitatea din jurul brutăriei crește zilnic tocmai pentru că Sorin Cocea reușește să (re)aducă în imaginarul oamenilor gustul autentic al pâinii și patiseriei artizanale.

În floarea vârstei, omul s-a întors în țară după 12 ani petrecuți în Irlanda, ca să facă ce-i place cel mai mult: pâine de calitate. Experiența sa de brutar și-a format-o în cei 7 ani petrecuți la o brutărie din centrul Dublinului.

La brutăria lui Sorin, unul dintre sortimentele de pâine se face în 24 de ore: maiaua, făina cu apă care fermentează natural, este pregătită cu o zi înainte și este lăsată să dospească la rece. Abia apoi, pâinea este frământată și pusă la copt. Un alt sortiment ce este apreciat de clienții ARTISAN este focaccia cu rozmarin, albă și pufoasă, facută dupa o rețetă italiană autentică.

Pâinea nu are nevoie de ingrediente multe: făină, apă, sare și drojdie, dacă e cu drojdie. Noi facem pâine cu drojdie și cu maia.

Când o să citești o listă mare cu ingrediente, să fugi de pâinea aia“, a fost răspunsul lui Sorin la întrebarea ce înseamnă o pâine bună.

Ideea afacerii de succes a lui Sorin a prins contur cu fondurile europene accesate printr-un Start-up Diaspora.

E nevoie de multă migală și pasiune pentru a face o pâine adevarată, în plăcerea de a regăsi gustul de altădată. Respectăm îndeaproape etapele de producție și de aceea nu ne dorim decât realizarea de serii mici, fără a face compromisuri în privința timpului de preparare sau a rețetelor. Suntem consecvenți cu crezul și dorința noastră de a face o pâine sănătoasă. În privința colaborarilor, avem deja un restaurant care vinde produse eco sau bio. Suntem onorați de aceste parteneriate și speram sa le dezvoltam in viitor”, a ținut să ne mai expună Sorin Cocea.

Așa cum spuneam, brutăria-magazin ARTISAN se găsește în Bistrița, pe strada Ștefan cel Mare, la nr. 22, (lângă stația de autobuze) programul de funcționare fiind între 7.30 – 18.00, de luni până vineri, iar sâmbăta între 8.00 și 15.00. Relații pot fi obținute la telefonul 0740 832 547 dar și pagina de Facebook la următoarea adresă: https://www.facebook.com/BrutariaArtisan/

Related Articles

Leave a Comment