Acasa StiriEveniment ALERTĂ MAXIMĂ ! Patru suspecți de coronavirus, în carantină, la nivelul județului Bistrița-Năsăud

ALERTĂ MAXIMĂ ! Patru suspecți de coronavirus, în carantină, la nivelul județului Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU

În ultimele 12 ore, patru persoane persoane din județul Bistrița-Năsăud au fost puse în carantină de autorități, acestea prezentând simptome de coronavirus după ce s-au întors sau au avut tangență cu ”zone roșii” din Italia. În primul rând este vorba de doi bărbați și o femeie din satul Anieș, localitate componentă a comunei Maieru, ce s-au întors în zorii acestei dimineți din regiunea Lombardia cu mașina. Polițiștii din localitate au anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană cu privire la acest fapt iar cele trei
persoanele au rămas la domiciliu până când au fost transportate în condiții de siguranță în spații special amenajate pentru carantină. Acestora li s-au prelevat probe pentru a verifica prezența COVID-19. Toate aceste acțiuni au urmat cu fidelitate procedurile impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

Cea de-a patra persoană pusă în carantină la nivelul județului este un un bărbat de 33 de ani din zona Bistriței, ce s-a prezentat aseară la Spitalul Județean de Urgență Bistrița prezentând simptomatologie respiratorie și digestivă. Bărbatul a declarat că s-a întors din Spania, via Milano (considerată zonă roșie a carantinei instituite în urma confirmării Coronavirusului) și, întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19 (Coronavirus), i-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase din Cluj-Napoca. În prezent, pacientul este în stare bună, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator, ne-a relatat Camelia Strungari, purtător de cuvânt al SJU Bistriţa.

Potrivit aceleași surse, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii eventualelor cazuri de Coronavirus, prin suplimentarea personalului în cadrul Secției Boli infecțioase, izolarea spațiului din secție destinat cazurilor suspecte și asigurarea de circuite epidemiologice separate.

Related Articles

Leave a Comment