Acasa Administrație 10 decizii ale Primăriei Romuli contra coronavirus

10 decizii ale Primăriei Romuli contra coronavirus

Publicat de Radu SÎRBU

Întrunit astăzi în ședința prezidată de primarul Ioan Monița, Comitetul local pentru situații de urgență din Romuli a luat 10 hotărâri pentru prevenirea și sau gestionarea răspândirii coronavirusului pe raza comunei Romuli. Iată care sunt acestea:

 • Interzicerea manifestațiilor publice sau private, în spații închise sau deschise cu un număr de participanți mai mare de 100 persoane.
 • Pentru evenimente urgente (decese ) în familie la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane prezența la aceste evenimente se limitează strict la membrii de familie.
 • Se recomandă evitarea pe cât posibil a locurilor aglomerate.
 • Se recomandă pe cât posibil limitarea deplasărilor în localitate numai pentru activităţi strict necesare precum şi evitarea pe cât posibil a deplasărilor în alte localități, numai pentru scopuri care nu suferă amânare (Ex. Consultaţii sau tratamente medicale de specialitate, procurări de medicamente, etc.)
  Pentru aceste deplasări nu se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun sau cu mijloace de transport ocazionale.
 • Se instituie obligația pentru magazine, chioşcuri, unitățile de alimentație publică de a lua măsuri în privința: dezinfecției frecvente a suprafețelor expuse (balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, grupuri sanitare, etc.); instituirii de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat, spațiile comerciale (ex. limitarea numărului de persoane aflate în interiorul spațiului comercial); obligația de a asigura la grupurile sanitare material destinat igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse).
 • Cetățenii comunei Romuli care se întorc din străinătate au obligația să anunțe Primăria Comunei Romuli , Medicul de familie, Postul de Poliţie Romuli şi DSP BN despre sosirea în localitate, să rămână la domiciliu și să evite întâlnirea cu alți membri ai familiei sau cu vecinii pentru o perioadă de 14 zile , timp în care sunt monitorizați la domiciliu.
  Această obligaţie revine şi locuitorilor din comună care au luat la cunoştinţă despre sosirea în localitate a unor membrii de familie, rude, vecini, cunoştinţe.
  În acest scop se asigură un flux informaţional între Primăria Romuli, Postul de Poliţie Romuli, Medicul de familie şi Direcţia de Sănătate Publică.
 • Restrângerea activității Primăriei Romuli la un program de lucru între orele 8,00-12,00 în perioada 12.03.2020- 23.03.2020, cu posibilitatea de prelungire precum şi limitarea accesului publicului în acest interval la maxim 5 persoane şi acestea numai pentru soluţionarea problemelor urgente care nu necesită amânare şi numai în locurile special puse la dispoziție în acest sens.
  Asigurarea la grupurile sanitare din incinta Primăriei Romuli şi a Ocolului Silvic comunal Romuli cu material destinat igienei personale (săpun, prosoape de hârtie,) dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese, birouri, balustrade, etc.).
 • Dezinfecția frecventă holurilor de acces şi a birourilor cu soluţii de dezinfectare şi dotarea personalului cu măşti.
 • Distribuirea de pliante şi afişe cu instrucțiuni despre combaterea și prevenirea noului tip de coronavirus, măsurile ce se impun în acest sens.
 • Publicarea pe pagina www.primăriaromuli.ro şi prin comunicarea pe paginile de socializare de anunțuri sau comunicate cu măsurile ce se impun pentru prevenirea noului tip de coronavirus, precum şi necesitatea asigurării pentru fiecare familie a unui stoc de medicamente de primă necesitate.
  Componenţa acestui stoc minimal de medicamente de primă urgenţă se va stabili de către medicul de familie pe principalele categorii de afecțiuni.

Related Articles

Leave a Comment