Acasa StiriSocial Dosar penal pentru o bătrână în vârstă de 83 de ani, din Măgura Ilvei, infectată cu coronavirus, pentru refuzul de a se interna în spital

Dosar penal pentru o bătrână în vârstă de 83 de ani, din Măgura Ilvei, infectată cu coronavirus, pentru refuzul de a se interna în spital

Publicat de Radu SÎRBU

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, în persoana unei femei de 83 de ani din Măgura Ilvei, după ce aceasta a refuzat să fie internată în spital din cauza pozitivării testului Covid-19.

Primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, a declarat, pentru Agerpres, că autorităţile au încercat timp de trei ore, în cursul zilei de vineri, să o convingă pe bătrână să fie internată în spital, pentru a primi tratamentul adecvat, având în vedere că suferă şi de alte boli, dar aceasta a refuzat.

Femeia locuieşte în casă alături de fiica şi nepotul său, care se află în izolare, în timp ce ginerele s-a autoizolat la o altă adresă, unde are un teren agricol pe care îl lucrează.

Potrivit primarului, femeia de 83 de ani care a refuzat internarea este contact al unei alte persoane din comună confirmate cu Covid-19, care a vizitat-o. Mai mult, fiul femeii de 83 de ani, care locuieşte tot în comună, dar în alt imobil, a fost deja internat în spital, fiind suspect de infectare cu noul coronavirus.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, a precizat că femeia de 83 de ani a semnat documentele prin care confirmă că nu doreşte să fie transportată la spital şi că în zilele care au urmat nu au mai fost primite solicitări pentru această persoană.

Related Articles

Leave a Comment