Acasa StiriEveniment (ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE!) Comuna Runcu Salvei se află sub teroarea unei haite de lupi care au omorât zeci de animale

(ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE!) Comuna Runcu Salvei se află sub teroarea unei haite de lupi care au omorât zeci de animale

Publicat de Radu SÎRBU

Lupii au făcut prăpăd astă noapte la o stână din Runcu Salvei, unde au atacat și au ucis câteva oi și capre. Localnicii spun că nu au mai pomenit așa ceva de când se știu, iar proprietarii de animale sunt cu ochii în patru de teama repetării sângerosului atac. Povestea e mai veche, pentru că runcanii spun că stau cu frică din toamna anului trecut.

Priviți dezastrul provocat de lupi! Zilnic ne confruntăm cu aceste probleme pentrucă aceste animale sunt protejate și nimeni nu face nimic. Din toamna anului trecut, peste 30 de animale ne-au fost atacate iar cei care se ocupă de aceste animale, dacă tot le protejează, să le hrănească și să le țină departe de stânele noastre. Mi se rupe sufletul când vad bietele animale distruse, de aceea vă rog să distribuiți această postare poate se va face ceva în acest caz”, se arată într-o postare de astăzi pe Facebook a unui proprietar de oi din localitate.

Atacul de astă noapte ne-a fost confirmat de către pădurarul și vânătorul Traian Mititean, chiar din Runcu Salvei. ”Au atacat la o stână de pe Valea Alunișului”, ne-a spus Traian Mititean. Potrivit acestuia, teritoriul unde acționează haita de lupi nu vizează doar Runcu Salvei ci și Coșbuc, Suplai sau Bichigiu.

Lupul este astăzi specie protejată în România, dar acolo unde densitățile sunt mari și pagubele înregistrate de alte sectoare de activitate sunt deosebite, este posibilă aprobarea recoltării exemplarelor în exces.

Related Articles

Leave a Comment