Acasa Actualitate (FOTO) Mobilizare extremă la Parva, după ce doi copii au dispărut pe munte. Într-un final au fost găsiți, teferi, în Rebra !

(FOTO) Mobilizare extremă la Parva, după ce doi copii au dispărut pe munte. Într-un final au fost găsiți, teferi, în Rebra !

Publicat de Radu SÎRBU

În după-amiaza zilei de ieri, 40 de polițiști și jandarmi și aproximativ 100 de localnici, membri ai familiei, pădurari și voluntari s-au mobilizat ca urmare a sesizării dispariției a doi frați, o fetiță de 13 ani și un băiețel de 11 ani, din localitatea Parva.

Cei doi copii locuiesc împreună cu familia, iar în urma unor neînțelegeri cu tatăl lor, au plecat voluntar de la domiciliu în după-masa de ieri.

Având în vedere zona de căutare și, întrucât exista riscul să se fi rătăcit, au fost desfășurate căutări cu autovehicule de teren. La căutări a participat și un câine-polițist de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic, iar după lăsarea întunericului, au fost căutați și cu o cameră cu termoviziune.

În jurul orei 00.20, cei doi minori au fost găsiţi pe raza localităţii Rebra, la aproximat 8 km de locuința lor. Au fost examinaţi medical, însă nu au necesitat îngrijiri medicale. De asemenea, în urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că minorii nu au fost victima niciunei infracţiuni și au fost încredințați familiei.

După cum ne-a declarat Ionuț Nati, patronul Pizzeriei Allegria din Năsăud, unul dintre voluntarii ce au acționat pentru găsirea copiilor, cei doi frați au trecut dealul din Parva în Rebra.

Am făcut echipa îndată ce am ajuns la Rebra, de la pizzerie, și ne-am mobilizat cu mașinile personale. Copiii au fost găsiți de echipa mea, în curtea familiei Petruț, ce locuiește în apropierea centrului comunei Rebra. Paul si Iasmina Nedelea, din Rebra, au fost cei care i-au localizat pe cei doi copii”, ne-a declarat Ionuț Nati.

Related Articles

Leave a Comment