Acasa NăsăudNăsăud 200.000 de lei, din fonduri guvernamentale, pentru consolidarea fundației bisericii din centrul orașului Năsăud

200.000 de lei, din fonduri guvernamentale, pentru consolidarea fundației bisericii din centrul orașului Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU

Monument istoric, biserica ”Sf. Nicolae” din centrul orașului Năsăudului are nevoie urgentă de lucrări de consolidare a fundației, la 140 de ani de la punerea pietrei de temelii a celui mai reprezentativ lăcaș de cult din Țara Năsăudului. O veste bună în acest sens a fost anunțată în această seară de către viceprimarul Dorin Vlașin pe pagina sa de socializare.

”Sunt bucuros că am reușit să aducem la Năsăud, banii necesari punerii în siguranță a Bisericii cu hramul „Sfântul Nicolae”, pentru intervențiile urgente pe care construcția le necesită, ca lucrări de consolidare a fundației. Vreau să mulțumesc pe această cale ministrului Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu și deputatului Robert Sighiartău, pentru sprijinul acordat, în obținerea sumei de 200.000 de lei.

Aflată pe Lista Monumentelor Istorice din România, la poziția BN-II-m-B-21123, Biserica Ortodoxă Română „Sf. Ierarh Nicolae” este un monument recunoscut de arhitectură ecleziastică, cu care orașul Năsăud se mândrește de peste 14 decenii. Pe data de 12 iulie, Biserica din centrul orașului a împlinit nu mai puțin de 140 de ani de la ziua în care străbunii noștri au pus prima piatră de temelie la viitoarea construcție, urmând ca 4 ani mai târziu, la început de octombrie, să fie sfințit noul locaș de cult”, a transmis viceprimarul Dorin Vlașin.

Related Articles

Leave a Comment