Acasa Administrație Primarul Ioan Monița, la ora bilanțului, despre cum a reușit să modernizeze comuna Romuli în cele 4 mandate

Primarul Ioan Monița, la ora bilanțului, despre cum a reușit să modernizeze comuna Romuli în cele 4 mandate

Publicat de Radu SÎRBU

Această dare de seamă ne-a fost dezvăluită în cadrul unui dialog pe care l-am purtat marți cu edilul celei mai nordice comune a județului, propășirea localității montane fiind cu adevărat impresionantă.

”Deoarece echipa câștigătoare nu se schimbă, în principiu mergem la aceste alegeri locale cam în aceeași formulă de candidați pentru Consiliul Local Romuli, echipă îmbunătățită cu câțiva tineri destoinici, sub sloganul ”Împreună, continuăm dezvoltarea comunei Romuli”

Proiectele implementate în ultimii ani la Romuli însumează 16 milioane de euro, iar cele aflate în derulare alte 3 milioane de euro. Pentru mandatul următor munca noastră în administrație va viza, printre altele, introducerea gazului metan, modernizarea iluminatului public, promovarea turismului autohton și dezvoltarea producției ce folosește resursele naturale locale, în speță lemnul și produsele accesorii pădurii.

Dacă ar fi să privesc în urmă, ca un bilanț condensat, cei 16 ani de când conduc această comună, consider că lucrurile au fost așezate într-o ordine firească, în sensul că am finalizat introducerea apei și canalizării, dar și modernizarea infrastructurii de drumuri locale, la ora actuală fiind avansate lucrările un alt obiectiv la fel de important pentru comunitatea noastră, și anume: întocmirea cadastrului general al localității – prin care vor fi întabulate gratuit toate proprietățile de pe raza comunei Romuli, cu implicare directă în accesarea fondurilor europene, inclusiv a mult doritelor subvenții APIA.

Continuând să privesc retrospectiv, cu experiența celor 16 ani în calitate de primar, nu pot să nu fac o paralelă în ceea ce privește creșterea gradului de civilizație prin prisma băilor construite în casele romulenilor: dacă în 2004 beneficiau de acest ”privilegiu” circa 10 familii, acum peste 500 de familii, cam 85 la sută din populație, se bucură de condiții normale de viață din acest punct de vedere.

Nu pot să nu remarc că în ultimii 8 ani, am rânduit așa cum se cuvine instituțiie comunei: primăria, școala, grădinița, căminul cultural, biserica și casa paraohială.

Pentru a întregi aceste realizări, vin și anunț cu bucurie că foarte curând va începe și modernizarea Drumul Național 17 C, pe tronsonul ce leagă Fiezelul de Dealul Ștefăniței, lucrări ce vor cuprinde inclusiv amenajarea de noi trotuare, rigole de scurgere a apelor pluviale și accese în gospodăriile ce se află pe principala arteră de circulație rutieră din comuna noastră.

Totodată, pe viitor dorim să dezvoltăm rețeaua de agropensiuni dar și să amenajăm o pârtie de schi pentru sporturile de iarnă,

alături de un traseu montan pentru bicicliști, pentru ca turiștii să se poată bucura de frumusețile cu care ne-a înzestrat natura”, ne-a expus primarul Ioan Monița.

La finalul dialogului am abordat cu Ioan Monița și politicul, știut fiind faptul că de un an de zile, primarul din Romuli este președintele județean al ALDE: ”În ultimii 8 ani, de când la conducerea Consiliului Județean s-a aflat reprezentantul PSD – Emil Radu Moldovan, Bistrița-Năsăud a avut o dezvoltare spectaculoasă. Și acolo unde lucrurile decurg bine, se merge pe o continuitate normală, drept pentru care noi, cei din ALDE BN am fost primii care am anchiesat la Alianța pentru Bistrița-Năsăud, propusă de PSD pentru apropiatele alegeri locale din 27 septembrie, alianță la care au mai aderat cei de la PRO România și UDMR. Astfel, dorim ca performanța dovedită de Emil Radu Moldovan în administrația județeană să aibă continuitate și în următorii 4 ani!”, a conchis primarul Ioan Monița.

Related Articles

Leave a Comment