Acasa Administrație Comuna Târlișua, o localitate în plină dezvoltare şi modernizare

Comuna Târlișua, o localitate în plină dezvoltare şi modernizare

Publicat de Radu SÎRBU

O serie de proiecte de investiţii importante pentru comunitatea locală sunt în curs de implementare la ora actuală la Târlișua, grație implicării primarului Vlăduț Purja. Aceste proiecte se referă fie la extinderea rețelelor de canalizare, modernizarea drumurilor comunale din localitate, reabilitarea sau construirea de şcoli şi grădiniţe sau alte lucrări esenţiale pentru comuna ce are în administrare nu mai puțin de 10 localități componente.

În cadrul unui dialog pe care l-am purtat, luni, cu primarul Vlăduț Purja am aflat că se lucrează la în continuare la extinderea rețelelor de canalizare, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală ce vizează un tronson ce însumează 12 kilometri, lucrările fiind realizate în proporție de 80 la sută, cu finalizare până la sfârșitul acestui an.

Se muncește și pentru modernizarea Școlii Profesionale din Târlișua și a Școlii Gimnaziale din Agrieș, la construirea unei moderne grădinițe în satul Târlișua dar și la înlăturarea calamităților care ne-au afectat comuna în urma ploilor abundente în urmă cu o lună de zile. În ceea ce privește extinderea rețelelor de apă potabilă, investiție este cuprinsă în Master Planul Județean, lucrările urmând a începe în cursul anului viitor.

Urmează să se asfalteze zona de acces a podului de la Mihăileasa peste pârâul Ilișua. În acelați context al asfaltărilor, pot să anunț că în perioada imediat următoare se va moderniza strada Budălău. Vor începe și lucrările de reamenajare a centrului civic al satului reședință de comună, Târlișua.

Totodată, am început demersurile pentru introducerea gazului metan pe Valea Țibleșului, având în plan înființarea unei Asociații Dezvoltare Intercomunitare împreună cu comunele Spermezeu și Căianu Mic în vederea accesării de fonduri europene într-un timp cât mai scurt. Pe de altă parte, suntem cuprinși la finanțare pe lista Companiei Naționale de Investiții pentru reabilitarea sălii de sport”, ne-a descris primarul Vlăduț Purja.

Trebuie și menționat faptul că, la ultima ședință, Consiliul Local a aprobat construirea unui nou Monument al Eroilor în Târlișua, pe un amplasament din fața Căminului Cultural, întrucât cel vechi a fost demolat datorită faptului că era situat într-un loc inadecvat, el intrând într-un ”con de umbră” datorită ridicării rampelor podului din zonă, pe locul unde era și monumentul vechi fiind în construcție o nouă grădiniță.

Related Articles

Leave a Comment