Acasa Stiri O femeie din Maieru și una din Bistrița, cercetate pentru că au beneficiat de indemnizație de creștere a copilului cu acte false

O femeie din Maieru și una din Bistrița, cercetate pentru că au beneficiat de indemnizație de creștere a copilului cu acte false

Publicat de Radu SÎRBU

La data de 25 august a.c., în urma controalelor și verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat noi cazuri de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. Vizate sunt 2 societăți comerciale și 2 femei din Maieru și Bistrița care ar fi beneficiat de indemnizații de creștere a copilul.

În urma primelor investigații efectuate a reieșit că, în perioada mai-decembrie 2019, cele două societăți comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, constând în acordarea drepturilor salariale unor angajate și ar fi eliberat în acest sens adeverințe cu date nereale cu privire la veniturile obținute de cele două femei.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au depus adeverințele care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Related Articles

Leave a Comment