Acasa Coronavirus Trista poveste a unui bărbat din Dumitra, printre ultimele victime ale coronavirusului la nivelul județului (ACTUALIZARE)

Trista poveste a unui bărbat din Dumitra, printre ultimele victime ale coronavirusului la nivelul județului (ACTUALIZARE)

Publicat de Radu SÎRBU

Ieri, a fost anunțat încă un deces al unei persoane din Bistrița-Năsăud diagnosticată cu Covid-19. Comunicatul autorităților este unul sec – ”Deces numărul 80 în județul Bistrița-Năsăud: bărbat de 52 de ani, din județ, internat în 20 august pe Secția Boli Infecțioase (insuficiență respiratorie, pneumonie interstițială), transferat în aceeași zi în ATI, unde a decedat în 25 august. Fără comorbidități” , însă în spatele acestei informări se ascunde o adevărată dramă de familie.

Omul era domiciliat în Dumitra și își creștea singur cei doi copii minori, de 15, respectiv 13 ani, ocupându-se cu ”rechineala”, adică cu transportul neautorizat de persoane.

Din nefericire, îndeletnicirea i-a adus și moartea, întrucât bărbatul s-ar fi infectat cu Covid-19 de la o clientă vârstnică, pe la sfâșitul lunii trecute. Văzând-o că respiră greu, în cursa de ocazie, șoferul din Dumitra a întrebat-o dacă nu are corovirus, aceasta spunând că nu, însă are de mai multă vreme o boală pulmonară. La doar două zile de la această întâmplare, dumitreanul a început să se simtă rău cu simptome specifice coronaviruslui, însă a dus boala pe picioare, evitând să meargă la medic pentru a nu plăti o eventuală spitalizare din cauză că era neangajat. Colac peste pupăză, peste alte două zile a prezentat simptome specifice Covid și mătușa sa, de 80 de ani, femeie care grijea de respectiva familie monoparentală.

Noroc, că aceasta s-a prezentat la medic, ulterior ea fiind internată și confirmată cu Covid, iar tratamentul primit a ajutat-o să se vindece. Din păcate, taximetristul de ocazie nu a făcut același lucru și a continuat să rămână acasă până când boala i s-a agravat. Când în cele din urmă a fost dus la spital, din păcate a fost prea târziu. Dumnezeu să-l odihnească în pace iar voi, oameni buni, aveți grijă, virusul există şi seceră vieţi!

ACTUALIZARE, CU PRECIZĂRI DIN PARTEA FAMILIEI DEFUNCTULUI:

Din punctul de vedere al familiei celui decedat, nu se știe originea infectării. Potrivit acestora, omul s-a simțit rău după o cursă pe care a efectuat-o la Moșuni, în județul Mureș.

Copii celui decedat au vârsta de 17, respectiv 15 ani, iar mătușa – 88 de ani. Aceasta din urmă nu a avut Covid, lucru atestat de trei teste negative, ea fiind internată și tratată pentru probleme gastrice.

Pe de altă parte, nu s-a pus problema internării bărbatului de teama plății spitalului, pur și simplu acesta a crezut că se poate vindeca pe parcurs.

Related Articles

Leave a Comment