Acasa Alegeri Locale 2020 David Szabo este susținut cu ardoare de Emil Radu Moldovan, pentru a deveni primarul comunei Șanț și cel mai tânăr edil din România. Primarul Ioan Szabo își revine încet, dar sigur, după calvarul Covid

David Szabo este susținut cu ardoare de Emil Radu Moldovan, pentru a deveni primarul comunei Șanț și cel mai tânăr edil din România. Primarul Ioan Szabo își revine încet, dar sigur, după calvarul Covid

Publicat de Radu SÎRBU

În urmă cu trei zile, la Bistrița a avut loc cea mai importantă întâlnire a tinerilor candidați social-democrați din Bistrița-Năsăud, ce a reunit 247 de tineri din tot județul, care candidează la primării, consilii locale și Consiliul Județean. Printre aceștia se numără și David Szabo, fiul primarului ales al comunei Șanț, Ioan Szabo, care a depășit 100 de zile de spitalizare în urma infecției cu noul Coronavirus. Deși la un moment dat nimeni nu îi mai dădea nicio șansă, fiind intubat timp de două luni, el și-a revenit în mod miraculos și este în curs de recuperare.

Printre cei care cred cu ardoare în David Szabo se numără și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: ”David Szabo e cel mai tânăr candidat din județul Bistrița-Năsăud, pentru o funcție de primar. În calitate de lider politic, trebuie să cauți întotdeauna varianta care îți garantează succesul. Aici am lipsuri. Niciodată nu am reușit să iau decizii împotriva sufletului. Oricât am încercat să îmi educ mintea, nu am reușit să îmi bat inima. David e fiul prietenului și colegului nostru Ioan Szabo de la Șanț. Am emoții foarte mari, că a reînviat ieri și e o dovadă clară că trebuie să rămânem oameni, că trebuie să fim umani, că oricât de mult ne-ar mâna interesele, trebuie să rămânem oameni și solidari. Prietenul meu și tatăl lui a trecut printr-un calvar. Nimeni nu-i mai dădea nicio șansă la viață. El și Dumnezeu au crezut foarte tare în acest lucru. Tatăl lui David a stat ieri pentru prima dată în fund, după peste 100 de zile, astăzi am discutat pentru prima dată cu doctorii de găsirea unei clinici pentru recuperare, bătălia pentru viață a câștigat-o și va trebui să aibă forță foarte mare, să redevină ceea ce a fost”, a declarat Emil Radu Moldovan, în fața celor prezenți la eveniment.

”Au fost foarte mari presiuni, din partea comunității din Șanț, ca cel mai mare partid al județului, Alianța pentru Bistrița-Năsăud, să desemneze un candidat la Șanț. A fost cea mai grea perioadă a mea de când fac politică și am trăit perioade mult mai complicate. Dar a lua sau a nu lua o decizie, a-i primi sau a nu-i primi pe cei de acolo, a decide într-un fel sau altul era extrem de complicat, pentru că știam că acest om se zbate între viață și moarte și o astfel de decizie îl poate afecta foarte rău. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat înțelepciunea de a aștepta până în ultimul moment și cred că am luat cea mai deșteaptă decizie de când fac eu politică. Le-am cerut sprijinul și locuitorilor din Șanț, făcând un sondaj. Mă bucur foarte mult că David, chiar dacă nu avea experiență, chiar dacă trecea prin momente foarte complicate, a acceptat această provocare, să candideze pentru funcția de primar”, a mai declarat Emil Radu Molodvan.

În lupta electorală, pentru a deveni cel mai tânăr primar din țară, David Szabo are parte de suportul și sfaturile lui Paul Știr, care, la rândul său, a fost cel mai tânăr primar, la alegerile din 2012.

„Îi mulțumesc lui Paul Știr că a acceptat să transfere experiența sa de tânăr candidat. Cumva, împotriva tuturor. S-a conturat o poveste de genul acesta. În Șant cred că e singura comună unde nu mai sunt candidați, toți politicienii sunt uniți împotriva acestui tânăr, dar sper că cetățenii și bunul Dumnezeu să-i dea șansa să continue proiectele pe care le-a făcut tatăl său. Sper ca David să-l poată vedea pe tatăl său, până la alegeri, ca să-l poată încuraja”, a ținut să mai sublinieze Emil Radu Moldovan.

Related Articles

Leave a Comment