Acasa Alegeri Locale 2020 Silviu Rus, primul năsăudean care candidează la președinția Consiliului Județean: ”Să creăm un cadru mai bun pentru generațiile viitoare, ca ei să aibă cu adevărat o șansă !”

Silviu Rus, primul năsăudean care candidează la președinția Consiliului Județean: ”Să creăm un cadru mai bun pentru generațiile viitoare, ca ei să aibă cu adevărat o șansă !”

Publicat de Radu SÎRBU

Născut, crescut și format ca om în bună parte în orașul Năsăud, Silviu Rus nu-și uită originile și candidatura sa la șefia Consiliului Județean se bazează pe satisfacția muncii bine făcute pentru ”orașul academicienilor” dar și reputația dobândită în arealul Țării Năsăudului din postura de manager al Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu”. Mărturisirea făcută de acesta în excelentul clip de prezentare electorală vine să întărească cu emoție acest aspect.

Acum, ajuns în fruntea al Partidului Ecologist Bistrița-Năsăud, Silviu Rus – primul năsăudean care candidează la președinția Consiliului Județean, marșează pe ideea că toți ar trebui să fim în suflet ecologiști cu scopul de a da o șansă mai bună generațiilor viitoare:

O mare parte a copilăriei mele mi-am petrecut-o la bunici, pe malul apei, frigând slănină, prinzând pești, mâncând porumb, umblând desculț. Toate acestea au făcut din copilăria mea să fie una minunată.

Am plecat de la Casa de Cultură din Năsăud, am devenit tată și mi-am dat seama că trebuie să fiu mai atent cu educația, cu natura, cu viața, și astfel să las în urma mea o lume mai bună. Vreau ca ei să se poată bucura de copilărie, la fel cum am făcut-o eu. Să facă orice îi face fericiți, dar împreună cu natura.

Toată lumea spune că tinerii sunt viitorul, dar nimeni nu pare dispus să le acoorde vreo șansă. Eu eram destul de tânăr când am preluat șefia Casei de Cultură din Năsăud și a fost oarecum bizar că toată lumea îmi spunea: ”Mă copile!”. Atunci a fost momentul în care mi-am lăsat barbă ca să fiu luat în serios. Totul a început ca o joacă, mi-aduc și acum aminte de marele concert al lui Tudor Gheorghe la Năsăud, iar când am vrut să urc pe scenă pentru a-l prezenta, maestrul m-a refuzât spunându-mi că pe el nu-l prezintă un director al unei case de cultură.

Încet, încet, am realizat că responsabilitatea este enormă și că trebuie să mă ridic la nivelul ”orașului academicienilor”. Și m-am pus pe treabă ! Am avut între 40 și 50 de evenimente anuale, dintre care 2 sau 3 mari. Am angrenat, între 10.000 și 15.000 de oameni în evenimente. Știu, pate sună arogant, dar asta a fost activitatea mea din ultima perioadă la Casa de Cultură. Nu știu cum să mă prezint altfel !

Am înregistrate două recorduri în Guiness Book. Am reușit să introducem pe stadionul din Năsăud, printr-o singură intrare, 11.000 de oameni îmbrăcați în frumosul port popular și credeți-mă a fost un mare lucru ! Nici măcar nu m-au pomenit la recordurile mondiale, dar eu nu m-am descurajat. Am continuat să-mi fac treaba pentru că am știut că ceea ce fac este neprețuit. Eu la Casa de Cultură am reușit să aduc o viață mai frumoasă oamenilor, lucru confirmat oamenii cu care mă întâlneam pe stradă. Asta merită totul !

Am reușit să fac foarte multe cu un singur angajat și un buget mic, dar cu o comunitate mare, de aceea, pentru mine, Năsăudul rămâne cel mai frumos oraș din lume.

Să știți că ecologia și cultura nu sunt două domenii diametral opuse, ba din contră și cultura și ecologia înceracă să aducă o viață mai bună oamenilor. Până la urmă despre asta este vorba și de aceea am ales să candidez la Consiliul Județean!

Avem nevoie de ecologiști, avem nevoie ca noi toți să fim ecologiști. De aceea rolul nostru este deosebit de important ca, în următoarea perioadă, să creăm un cadru mai bun pentru generațiile viitoare, ca ei să aibă cu adevărat o șansă !”, ține să transmită , clar și simplu, Silviu Rus.

https://www.facebook.com/watch/?v=3281422508643752

Related Articles

Leave a Comment