Acasa Alegeri Locale 2020 Silviu Rus, candidatul PER la CJ, despre anomalia nereprezentării partidelor neparlamentare în secțiile de votare

Silviu Rus, candidatul PER la CJ, despre anomalia nereprezentării partidelor neparlamentare în secțiile de votare

Publicat de Radu SÎRBU

Silviu Rus, candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud , Silviu Rus, a identificat o problemă majoră în desfășurarea corectă a procesului electoral din 27 septembrie 2020, și anume: lipsa reprezentanților partidelor neparlamentare din secțiile de vot.

“Dl. Ioan Turc, dl. Loranth Toth, vă scriu în calitate de președinte de partid, al singurului partid neparlamentar care a reușit să depună liste complete la CJ , ca de la președinte la președinte. Vă știu ca fiind onești și nu aveti nevoie de avantaje politice necuvenite. Stiu că și dvs considerați Ordonanța 70 ca fiind incorectă pentru partidele care nu au reprezentare în Parlament, dar care totuși fac eforturi să fie prezente în comunitățile lor. În numele democrației și al egalității de șanse, vă rog să nu numiți 6 reprezentanți din partea aliantei din care faceți parte și să dați șansa și celorlalte partide să ia parte la supravegherea procesului electoral. Mai ales acum, în acest context. Ganditi-vă că, dacă, pe lângă reprezentanții dvs., 6 la număr, cei 3 ai alianței PSD, 2 PMP , o să delegăm și noi ceilalalți câte un delegat, la o sectie din Bistrita, spre exemplu. vor fi 18 oameni într-o secție, din partea partidelor! Totuși, nu aveți nevoie de 6 oameni ca să supravegheați procesul electoral! SOLIDARITATE și COLABORARE, vă rog”, a ținut să transmită Silviu Rus.

Related Articles

Leave a Comment