Acasa Administrație La Rodna se poate: digitalizare în premieră pentru o primărie din BN !

La Rodna se poate: digitalizare în premieră pentru o primărie din BN !

Publicat de Radu SÎRBU
DCIM\100MEDIA\DJI_0364.JPG

Gata cu timpul pierdut pentru obţinerea unor documente! Locuitorii comunei Rodna nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la primărie, pentru că multe proceduri le vor putea realiza printr-o simplă atingere a ecranului calculatorului sau telefonului personal.

Constituindu-se într-o premieră la nivelul administrațiilor locale din Bistrița-Năsăud, Rodna devine prima comuna din județ în care se realizează digitalizarea serviciilor publice, astfel încât locuitorii vor beneficia de o serie întreagă de facilităţi: plata cu cardul, prin aplicaţia de pe telefon, a certificatelor de atestare fiscală, declarațiilor auto, declarațiilor de clădiri, de terenuri, cereri privind istoricul fiscal, cereri privind restituiri, compensări, toate activitățile care se întâmplă în Primărie.

Potrivit primarului Tinu Grapini, este un proiect pilot la nivel național, finanțarea fiind asigurată de fondurile europene. ”Este un proiect absolut necesar, pentru că suntem totuși în 2020. Putem de oriunde din lume să facem o plată. Putem să cerem o adeverință de oriunde din lume și s-o primim în timp real”, ne-a spus edilul comunei Rodna.

Related Articles

Leave a Comment