Acasa Actualitate Urmează două zile cu ploi în toată țara, sâmbătă Cod Portocaliu și Galben, însă duminică precipitațiile se mai domolesc

Urmează două zile cu ploi în toată țara, sâmbătă Cod Portocaliu și Galben, însă duminică precipitațiile se mai domolesc

Publicat de Radu SÎRBU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de vreme severă, valabilă de sâmbătă (26 septembrie), ora 09 până duminică (27 septembrie) la ora 03. În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.

Totodată, este valabil și un Cod Galben, din această seara de la ora 23, până duminică la ora 06.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100-110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60-80 km/h.

Specialiștii prevăd că ploile vor scădea în intensitate de la amiaza zilei de duminică iar seara ele se vor opri la nivelul întregii țări.

Related Articles

Leave a Comment