Acasa Coronavirus 19 cazuri noi de Covid și 1 deces, azi, în BN. Vezi lista localităților de unde provin noii infectați

19 cazuri noi de Covid și 1 deces, azi, în BN. Vezi lista localităților de unde provin noii infectați

Publicat de Radu SÎRBU

Potrivit raportărilor zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică, la data de 3 octombrie, în județul Bistrița-Năsăud numărul noilor cazuri de infectare cu Covid este de 19, după efectuarea a 390 de teste. Cazurilor noi de Covid provin din:

Bistrița – 12

Galații Bistriței – 2

Josenii Bârgăului – 2

Lechința – 1

Prundu Bârgăului – 1

Șinetreag – 1

Pe lista noilor cazuri figurează 3 elevi de la Liceul ”Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului (doi în clasa a VI-a și unul în clasa a VIII-a), 2 elevi de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița (clasa a VII-a și clasa a VIII-a, sportivi la CSM; au fost în cantonament, însă nu este cazul să se suspende activitatea claselor), dar și 8 angajați la blocul alimentar ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Pe de altă parte, azi a fost anunțat încă un deces al unei persoane din Bistrița-Năsăud, în contextul pandemiei de Covid-19, bilanțul ajungând la 106 decese. Este vorba de o femeie de 81 de ani, ce s-a internat în 12 septembrie în Secția Boli Infecțioase (pneumonie acută și Covid-19 pozitiv), iar în 16 septembrie a fost transferată în Secția ATI, unde a și decedat aseară, 2 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost raportate nou infectate cu Covid un număr de 2.064 de persoane după efectuarea a 24.940 de teste (8,27%, indice de incidență). În această perioadă au decedat 32 de pacienți, iar la terapie intensivă sunt internați 583.

Related Articles

Leave a Comment