Acasa StiriEveniment (FOTO ȘI INFORMAȚII ÎN EXCLUSIVITATE) Suspectul tentativei de răpire de pe stradă a elevei din Nimigea de Jos a fost prins de polițiști în urmă cu câteva minute pe raza comunei Romuli (FOTO). Vezi cine este

(FOTO ȘI INFORMAȚII ÎN EXCLUSIVITATE) Suspectul tentativei de răpire de pe stradă a elevei din Nimigea de Jos a fost prins de polițiști în urmă cu câteva minute pe raza comunei Romuli (FOTO). Vezi cine este

Publicat de Radu SÎRBU

Criminaliștii din Bistrița-Năsăud s-au mișcat repede în a-l prinde pe cel care ar fi încercat, în această dimineață, să răpească în plină stradă o elevă ce se îndrepta spre școală, în satul Nimigea de Jos. Vorbim de o singură persoană pentru că, deși inițial se credea că au fost doi bărbați implicați în eveniment, până la urmă anchetatorii au stabilit că doar o singură persoană ar fi acționat pentru a răpi copila.

Este vorba de un tânăr din comuna Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș, care a fost prins de polițiști în această după amiază, în jurul orei 17.30, pe raza comunei Romuli. Capturarea acestuia s-a potrivit de minune cu sosirea oamenilor legii la Romuli, întrucât polițiștii au ajuns aici cu pentru a viziona camerele de supraveghere video de la hanul Țentea, însă cu câteva minute înainte de a la han ei au reperat în trafic autovehiculul căutat – o mașină albă cu număr de București. Imediat polițiștii au oprit autoturismul și au început cercetările la fața locului.

Luat la întrebări, suspectul a mărturisit că se întoarce de la Borșa unde a efectuat lucrări de întreținere a unui utilaj. Inițial, el nu a recunoscut că ar fi încercat să răpească copila la Nimigea de Jos, mărturisind că a doar în Salva pentru a vorbi cu două fete, însă probele și martorii de la Nimigea de Jos l-au contrazis. La această oră, suspectul a fost reținut de polițiști și dus la Procuratura din Năsăud pentru continuarea cercetărilor.

După cum ne-au informat reprezentanții IPJ BN, conform Codului Penal, infracțiunea de lipsirea de libertate în mod ilegal se pedepsește cu închisoare de la 1 la 7 ani, iar in cazul tentativei limitele se reduc la jumătate. În speță, se poate vorbi de o formă agravată, copilul fiind minor, iar limitele pedepsei cresc de la 3 la 10 ani. Și în acest caz, dacă vorbim de tentativă, limitele se reduc la jumătate.

Related Articles

Leave a Comment