Acasa Coronavirus Cercetătorii australieni au descoperit că noul coronavirus este rezistent pe telefoane și bani până la 28 de zile

Cercetătorii australieni au descoperit că noul coronavirus este rezistent pe telefoane și bani până la 28 de zile

Publicat de Radu SÎRBU

Agenția Națională de Știință a Australiei a descoperit ca SARS-COV-2 poate supraviețui pe suprafețe mai mult timp decât s-a crezut anterior. În comparație, viusul gripal poate supraviețui în aceleași circumstanțe timp de 17 zile.

Cel mai nou studiu realizat de Agenția Națională de Știință a Australiei a descoperit că virusul este ”foarte rezistent”, supraviețuind 28 de zile pe suprafețe fine precum sticla ecranului telefonului, dar și pe bancnotele din plastic și hârtie, când acestea sunt păstrate la 20 de grade Celsius, care este temperatura camerei.

Studiile anterioare de laborator sugerau că SARS-C-ov-2 poate supraviețui pentru două sau trei zile pe bancnote și sticlă și până la șase zile pe plastic și oțelul inoxidabil, deși rezultatele variază. De notat că studiul a fost realizat în laborator, la temperatura camerei, în condiții de întuneric, notează BBC. Anterior, s-a demonstrat, totuși, că razele UV pot distruge coronavirusul. Până acum, mai mulți experți au pus la îndoială amenințarea reală reprezentată de transmiterea infecției pe suprafețe în viața reală. Experiența a demonstrat că virusul se transmite cel mai adesea prin tuse, strănut și vorbit, dar experții spun că poate să se răspândească și particulele de aer, precum și prin suprafețe precum metal sau plastic, notează Hotnews.ro.

Related Articles

Leave a Comment