Acasa Stiri Acțiune pe Valea Ilvelor pentru depistarea șoferilor băuți

Acțiune pe Valea Ilvelor pentru depistarea șoferilor băuți

Publicat de Radu SÎRBU

Ieri, în intervalul orar 16.00-18.00, polițiștii de la Formațiunea Rutieră Sângeorz-Băi au organizat și desfășurat o acțiune de monitorizare a traficului rutier, pe valea Ilvelor. Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Au fost opriți în trafic și testați cu aparatul etilotest mai mulți conducători auto, iar pentru doi dintre aceștia rezultatul a fost pozitiv. Cei doi au fost depistați pe drumul județean 172D, în localitatea Măgura Ilvei.

Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Măgura Ilvei în cazul căruia, valoarea indicată a fost de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 90 de zile și a fost sancționat contravențional cu amendă.

În cazul celui de-al doilea, în vârstă de 33 de ani, din Lunca Ilvei, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor, a reieșit faptul că are dreptul de a conduce suspendat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis și cu alcoolemie. Fiind constatate nereguli privind valabilitatea inspecției tehnice periodice și asigurării autoturismului condus, bărbatul din Lunca Ilvei a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3900 de lei și i s-au reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare.

Related Articles

Leave a Comment