Acasa Coronavirus 26 de cazuri noi de Covid și 1 deces, azi, în BN. Lista localităților de unde provin noile cazuri

26 de cazuri noi de Covid și 1 deces, azi, în BN. Lista localităților de unde provin noile cazuri

Publicat de Radu SÎRBU

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost raportate 26 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus după efectuarea a 146 de teste. Iată lista de unde provin noile infectări:

Bistrița – 15

Beclean – 1

Năsăud – 3

Galații Bistriței – 1

Măgura Ilvei – 1

Rodna – 1

Spermezeu – 1

Șintereag – 1

Teaca – 1

Târlișua – 1

Printre noile cazuri se află:

  • 4 cadre didactice – 2 de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița, 1 de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, 1 de la Școala Gimnazială Cepari
  • 2 elevi – 1 de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, 1 de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița
  • 2 angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură
  • 3 beneficiari de la Centrul pentru Protecția Copilului Năsăud

A fost anunțat și al 116-lea deces în Bistrița-Năsăud în contextul pandemiei de Covid-19: Femeie, 59 de ani, internată în 25 septembrie în Secția Chirurgie generală, transferată în aceeași zi în Secția Boli Infecțioase (în contextul RT-PCR pozitiv Covid-19). Întrucât starea de sănătate i s-a agravat, în data de 9 octombrie a fost transferată în Secția ATI, unde a decedat ieri, 17 octombrie. Comorbidități: sindrom de hepatocitoliză, trombocitopenie, infecție a tractului urinar, litiază veziculară.

La nivel național au fost anunțate 3.920 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore, din 19.507 teste (20%). În acest interval au decedat 60 de persoane, iar numărul pacienților de la ATI a urcat la 749. Bucureștiul a depășit trei cazuri la mia de locuitori, drept pentru care de marți cursurile școlare vor fi suspendate în toată Capitala.

Related Articles

Leave a Comment