Acasa Coronavirus De azi, scenariu roșu pentru toate școlile din Braniștea și Prundu Bârgăului! Școlile din Beclean, Maieru, Lechința și Negrilești, în scenariu galben

De azi, scenariu roșu pentru toate școlile din Braniștea și Prundu Bârgăului! Școlile din Beclean, Maieru, Lechința și Negrilești, în scenariu galben

Publicat de Radu SÎRBU

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, desfășurată în sistem on-line, au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.
Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.
Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 70/01.11.2020 care cuprinde următoarele modificări:

Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
– Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale Braniștea și Prundu Bârgului;

Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
-Unitățile de învățământ din unitatea administrativ teritorială Beclean, Maieru, Lechința, Negrilești și uat-urile prevăzute în Hotărârile CJSU nr. 66/30.10.2020 și nr. 68/31.10.2020, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâriale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).

Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 2 noiembrie.

Related Articles

Leave a Comment