Acasa Administrație Primarul Valer Avram: ”Modernizarea comunei Măgura Ilvei este ireversibilă”

Primarul Valer Avram: ”Modernizarea comunei Măgura Ilvei este ireversibilă”

Publicat de Radu SÎRBU

În urmă cu câteva zile, primarul Valer Avram a fost reinvestit pentru al cincilea mandat consecutiv în fruntea comunei Măgura Ilvei, performanță ce denotă faptul că administrația locală a făcut totul pentru a da un curs de modernizare și progres al acestei localități iar promisiunile s-au transformat în fapte. Edilul din Măgura Ilvei a preluat noul mandat cu certitudini de continuare a modernizării comunei.

La ora actuală suntem pe final cu lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, proiect finanțat prin PNDL și realizat în proporție de 95 la sută. În cadrul acestei investiții sunt vizați pentru modernizare circa 17 kilometri de rețele de apă potabilă și tot atâția de canalizare

Este foarte aproape de finalizare și investiția derulată prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se amenajează cei 12 kilometri de drum comunal ce leagă Măgura Ilvei de Rodna, peste Dealul Neamțului, proiect de 2 milioane de euro finanțat din fonduri europene.

Pe de altă parte, în curând se vor finaliza și lucrările la iluminare a drumului Măgura Ilvei – Arșița”, ne-a declarat primarul Valer Avram.

Un alt obiectiv aflat pe agenda administrației măgurene este cel referitor la construirea unui centru de îngrijire zi destinat persoanelor cu dizabilități și copiiilor (cu o capacitate de 20 de persoane) clădire ce avea o suprafață desfășurată de 240 metri pătrați și va fi dată în folosință pe amplasamentul fostei piețe din Măgura Ilvei. Investiția, în valoare de 180.000 de euro, este susținută de un proiect ce vizează incluziunea socială finanțat prin Grupul de Acțiune Leader Bistrița.

Totodată, primarul Valer Avram a ținut să amintească de proiectul prin care sunt modernizați aproximativ 10 kilometri de drumuri forestiere, cu 1,5 milioane de euro, cheltuială asigurată de Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Related Articles

Leave a Comment