Acasa Administrație Primarul Dorin Vlașin a anunțat că, în următorii 4 ani, organigrama Primăriei Năsăud va cunoaște o scădere cu până la 20 de angajați

Primarul Dorin Vlașin a anunțat că, în următorii 4 ani, organigrama Primăriei Năsăud va cunoaște o scădere cu până la 20 de angajați

Publicat de Radu SÎRBU

Consiliul Local al orașului Năsăud s-a reunit în această dimineață în cadrul unei ședințe extraordinare, întâlnire în care a fost aprobat (cu majoritate de voturi) și un proiect de hotărâre a vizat modificarea organigramei și statului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului și pentru serviciile subordonate CLN,

Concret, schema de personal a administrației năsăudene a fost completată cu 4 posturi, și anume: 2 posturi de administrator pentru capelele mortuare din cartierele Lușca și Liviu Rebreanu (obiective recent date în folosință), 1 post de șofer și 1 post de consilier personal al primarului (consilier ce va avea și atribuțiuni de purtător de cuvânt al Primăriei Năsăud).

Dezabaterea proiectului a scos în evidență nemulțumirea celor 6 consilieri ai Alianței pentru Năsăud (PSD, Pro România și ALDE), care, prin Ewald Cira (Pro România), au inițiat mai întâi un amendament pentru scoaterea respectivului proiect de hotârâre de pe ordinea de zi pe motivul unei analize mai serioase (amendament respins în plen) iar apoi au votat împotriva PH.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, în fața membrilor Consiliului Local, primarul Dorin Vlașin a expus motivele care au făcut să inițieze acest proiect de hotărâre, și anume: administratori celor două capele au rolul lor determinant în buna desfășurare a activității specifice în Lușca și Liviu Rebreanu (acești administratori, pentru eficientizarea muncii, urmând să dețină și alte atribuții în cadrul administrației locale), postul de șofer este necesar în condițiile în care unul dintre cei 2 șoferi actuali se va pensiona foarte curând iar postul de consilier personal al primarului este unul în condițiile legi (cu scop de a da o nouă deschidere pe un palier divers de probleme cotidiene, în aria de competență).

Totodată, primarul Dorin Vlașin a anunțat că, în următorii 4 ani, are în plan să reducă organigrama administrației locale, vizate fiind posturile celor care se vor pensiona, pentru a face economii la bugetul local.

Din 2012 și până astăzi au apărut la Primăria orașului Năsăud undeva în jurul a 15 angajați în plus. Eu pot să vă garantez că peste 4 ani de zile, când vor avea loc din nou alegeri, vom fi cu cel puțin 15 sau 20 de angajați în minus. Asta o să urmeze!

Anul viitor, din primăvară, urmează un val de pensionări și acolo o să blocăm posturile și o să detașăm din atribuții altor colegi. Urmează apoi, în plus, să mai diminuăm și din compartimente, deci strategia este foarte clară. Noi, acum am votat modificări la organigramă valabile până în la sfârșitul acestui an iar în luna ianuarie sau februarie 2021 vom reveni cu un nou proiect de hotărâre care va viza strict anul viitor iar acolo vom putea veni cu modificări majore”, a declarat primarul Dorin Vlașin ( a se vedea pe înregistrarea video a ședinței, de la minutul 32).

https://www.facebook.com/mesager24.ro/videos/853577798718467/?modal=admin_todo_tour

Related Articles

Leave a Comment