Acasa Administrație De săptămâna viitoare, la spitalul din Năsăud va crește capacitatea de internare a bolnavilor de Covid până la 80 de locuri

De săptămâna viitoare, la spitalul din Năsăud va crește capacitatea de internare a bolnavilor de Covid până la 80 de locuri

Publicat de Radu SÎRBU

Astăzi, Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud a fost vizitat de prefectul Stelian Dolha și deputatul Robert Sighiartău, gazde fiind primarul Dorin Vlașin și managerul unității, juristul Daniel Marcu, pentru a fi văzute lucrările de extindere a capacității de internare pentru bolnavii de Covid-19 la capacitatea totală de 80 de locuri.

”La Spitalul Orășenesc Năsăud, prin autorizația provizorie a Direcției de Sănătate Publică de la începutul verii, au fost alocate 26 locuri pentru acordarea de servicii medicale pacienților bolnavi de Covid-19. Acum, aceste locuri sunt suplimentate până la 80, iar un număr de 6 locuri vor fi amenajate pentru izolarea persoanelor suspecte, care au fost testate și așteaptă rezultatul testului.

În acest moment, se așteaptă îmbunătățirea rețelei de oxigen prin suplimentarea cu prize și barbotoare, lucru care va face posibilă internarea pacienților confirmați pozitiv.

Începând cu săptămâna viitoare se vor putea face aceste internări.

În seria de modernizări se adaugă și lucrările de extindere a rețelei de fluide medicale, pentru etajul II în cadrul spitalului.

În ceea ce privește personalul medical din cadrul spitalului, acesta se suplimentează. Au fost scoase la concurs 11 posturi de asistenți medicali, iar azi a fost proba de evaluare a dosarelor, urmând ca mâine să aibă loc și interviurile.

Asistenții vor fi angajați pe perioada stării de alertă, iar contractul li se va prelungi în funcție de reglementările de la nivel național. În prezent, sunt trei medici care se ocupă de secția Covid, un alt medic aflându-se în curs de formare”, arată un anunț din această seară al Instituției Prefectului.

Related Articles

Leave a Comment