Acasa Administrație Noul primar al orașului Năsăud, Dorin Vlașin, foarte activ încă din primele două săptămâni ale investirii în funcție

Noul primar al orașului Năsăud, Dorin Vlașin, foarte activ încă din primele două săptămâni ale investirii în funcție

Publicat de Radu SÎRBU

Într-o postare din această seară pe pagina sa de socializare, noul primar al orașului Năsăud a trecut în revistă activitatea avută în cele fix două săptămâni de la preluarea mandatului.

Trei ședințe de Consiliu Local, verificarea stadiului implementării unor proiecte finanțate cu bani europeni, evaluarea stadiului lucrărilor de modernizare a drumurilor agricole, urgentarea întocmirii actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al orașului Năsăud, inițierea demersurilor de a autoriza piața, identificarea unor soluții la nivel de oraș pentru ajutorul antreprenorilor din domeniul HORECA, vizite pe șantierele deschise în cartierul de blocuri și la spitalul orășenesc ”Dr. George Trifon”, o deplasare de trei zile la București pentru întâlniri cu Ministrul Transporturilor, Ministrul de Finanțe, Ministrul Fondurilor Europene și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației în vederea găsirii de soluții viabile și finanțări prin care să dezvoltăm orașul, sunt tot atâtea ”bile albe” în contul noului primar al orașului Năsăud.

”Astăzi se împlinesc exact două săptămâni de când am preluat mandatul de primar. Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată în 27 Septembrie. Vă asigur că ușa biroului meu va fi mereu deschisă pentru fiecare dintre voi.

Încă din prima zi am început să lucrez alături de echipa primăriei pentru a rezolva cele mai urgente probleme cu care se confruntă orașul. În următoarele rânduri o să vă prezint un rezumat al activității din ultimele 14 zile, urmând ca pe viitor aceste informări să aibă loc cât mai des:

· În aceste două săptămâni au avut loc 3 ședințe ale consiliului local: ședința de validare a noului Consiliului Local al orașului Năsăud, ședință în cadrul căreia am depus public jurământul de credință în calitate de primar al orașului Năsăud, ședința publică în cadrul căreia a fost ales noul viceprimar al orașului, în persoana domnului Marius Bodea și o a treia ședință cu un număr de 11 proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, proiecte care au vizat modificarea organigramei instituției, o rectificare bugetară, aprobarea unui acord de parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Nord-Vest pentru atragerea de fonduri privind regenerarea urbană a cartierului de blocuri, prelungirea unor contracte de închiriere a locuințelor ANL, precum și numirea reprezentanților Consiliului Local în Consiliile de administrație ale școlilor.

· Intern, a avut loc o ședință informativă împreună cu Biroul de Management de proiecte europene și cu colegii din primărie implicați în derularea de proiecte cu finanțare europeană, referitoare la stadiul implementării proiectelor. În cadrul acestei întâlniri am trecut în revistă stadiul fiecărui proiect în parte și am căutat soluții la problemele/ provocările cu care se confruntă echipa de implementare.

· A mai avut loc o întâlnire cu reprezentanții firmei de construcție care au în execuție proiectul cu finanțare europeană de Modernizare a drumurilor agricole în orașul Năsăud, pentru a evalua stadiul lucrărilor aflate în execuție în corelare cu timpul rămas din contractul de execuție.

· Ședință cu colegii experți din cadrul Compartimentului de Urbanism pentru urgentarea actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al orașului Năsăud.

· Ședință cu Compartimentul Juridic și Urbanism în vederea inițierii demersurilor de a autoriza piața.

· Ședință cu Compartimentul de Audit Intern în vederea realizării unui audit de personal în cel mai scurt timp posibil.

· Ședință cu comandantul Poliției Orașului Năsăud pentru identificarea și implementarea unor soluții eficiente de eliminare a accidentelor rutiere și a fenomenului cerșetoriei de pe raza orașului nostru.

· Vizită pe șantierul deschis pentru modernizarea și eficientizarea energetică a Spitalului Orășenesc Dr. George Trifon.

· Vizite în cartierul de blocuri pentru evaluarea lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi și de asfaltare a unor segmente de trotuare și drum.

· Ședințe interne cu Compartimentul Juridic, Biroul financiar-contabil, unde, împreună cu secretarul general al orașului Năsăud și Contabilul Șef din cadrul Primăriei Năsăud, am căutat identificarea unor soluții la nivel de oraș, pentru ajutorul antreprenorilor din domeniul HORECA.

· În perioada 9-11 noiembrie 2020, m-am deplasat la București, unde am avut întâlniri cu Ministrul Transporturilor, Ministrul de Finanțe, Ministrul Fondurilor Europene și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației în vederea găsirii de soluții viabile și finanțări prin care să dezvoltăm orașul.

· Astăzi am participat alături de Prefectul Județului Bistrița Năsăud, domnul Dolha Stelian și deputatul Robert Sighiartău, la o vizită în cadrul Spitalului orășenesc Dr. George Trifon, în vederea atragerii de noi fonduri pentru dotarea și modernizarea unității de suport COVID 19.

Acestea sunt cele mai importante întâlniri, vizite, ședințe și discuții la care am participat în ultimele două săptămâni. La toate acestea se adaugă ședințele operative care au loc în fiecare dimineață la sediul primăriei și audiențele cu cetățenii, care au loc zilnic.

Încă de când mi-am depus candidatura pentru acest mandat de primar am știut că mă așteaptă o perioadă solicitantă dar sunt privilegiat să am lângă mine un viceprimar și o echipă de funcționari publici pe care mă pot baza. În aceste vremuri dificile vreau să vă reamintesc că Primăria este și va fi mereu în slujba cetățeanului. Ca să trecem cu bine peste toate provocările avem însă nevoie și de încrederea și solidaritatea voastră.

Să aveți un sfârșit de săptămână frumos alături de cei dragi!”, a ținut să treacă în revistă primarul Dorin Vlașin.

Related Articles

Leave a Comment