Acasa Alegeri Parlamentare 2020 Bogdan Ivan susține producătorii bistrițeni

Bogdan Ivan susține producătorii bistrițeni

Publicat de Radu SÎRBU

“Aproape în fiecare final de săptămână cumpăr alimente de la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud. Naturale, sănătoase, cu gust! Vreau să fiu și vocea producătorilor locali în Camera Deputaților și să fac mai mult pentru piața produselor tradiționale românești!.

Ce blocaje au producătorii și ce soluții am pentru rezolvarea lor:

  • Producătorii agricoli au probleme legate de certificarea produselor bio: costurile și cerințele sunt extrem de greu de atins;
  • Trebuie neapărat să simplificăm procedurile și să aducem organismele de certificare aproape de producători;
  • Procesatorii de produse de origine animală sau nonanimală au costuri ridicate legate de îndeplinirea condițiilor pentru a-și desfășura activitatea. Legislația dezavantajează producătorii mici, pentru că le impune aceleași condiții ca și celor industriali.
  • Trebuie să luăm măsuri ca în țările vest-europene: micii procesatori care își vând produsele pe o rază mai mică de 80 de km de la locul producției, să nu aibă nevoie de aceleași cerințe costisitoare ca procesatorii mari.
  • Trebuie protejate produsele obținute natural: obligativitatea tratării termice/ pasteurizării trebuie să dispară, pentru că produsele își pierd proprietățile naturale;
  • O pâine frământată manual are o cu totul altă valoare și consistență decât una frământată cu malaxorul.
  • Trebuie redusă documentația pentru atestarea produselor tradiționale.
  • Trebuie extins programul de Cadastru General pentru ca fermierii să poată comasa terenurile și să le ia în arendă.

Acestea sunt doar o parte dintre ideile pe care le-am discutat cu producătorii locali și pentru care mă voi lupta după 6 Decembrie în Parlamentul României!”, a ținut să transmită Bogdan Ivan, candidat PSD la Camera Deputaților.

(Articol comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud. Realizat de I.I. Sîrbu Radu Dorin. Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020)

Related Articles

Leave a Comment