Acasa Năsăud (FOTO) Biserica ”Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul” din Năsăud a fost sfințită

(FOTO) Biserica ”Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul” din Năsăud a fost sfințită

Publicat de Radu SÎRBU

După 8 ani de la punerea pietrei de temelie, biserica ocrotită de “Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul ” din orașul Năsăud a fost sfințită, astăzi, 15 noiembrie.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La ceremonie au participat credincioșii din zonă, dar și oficialități locale și județene, dar și parlamentari. Printre cei care au fost prezenți la sărbătoarea s-au numărat primarul orașului Năsăud Dorin Vlașin, viceprimarul Marius Bodea, fostul primar Mircea Romocea, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, deputatul Ionuț Simionca.

Evenimentul a avut loc cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Reamintim că biserica ”Sfântul Proroc Ilie” îl are ca preot paroh pe părintele Iulius Mureșan, cel care a rânduit exemplar lăcașul de cult pentru a cunoaște, iată astăzi, prima sfințire.

Related Articles

Leave a Comment