Acasa Actualitate Primăria Năsăud face apel la locuitori să respecte regulile sanitare impuse pentru a nu se ajunge la carantinarea orașului

Primăria Năsăud face apel la locuitori să respecte regulile sanitare impuse pentru a nu se ajunge la carantinarea orașului

Publicat de Radu SÎRBU

Atenționarea a venit în urmă cu câteva minute, în contextul în care, astăzi, Năsăudul a ajuns la o rată de pozitivare de 6,73 la mia de locuitori.

”Municipiul Bistrița se pregătește să intre în carantină pentru două săptămâni începând de joi, 19 noiembrie. Măsura a fost decisă după o monitorizare începută săptămâna trecută, care arată că incidența a crescut, și a depășit deja 9 cazuri la mia de locuitori.

Incidența numărului de cazuri în orașul Năsăud a ajuns la 6.73 cazuri la mia de locuitori și putem risca, într-un timp scurt, impunerea carantinării totale a localității.

Pentru a evita acestă măsură strictă vă rugăm să respectați regulile impuse de autorități:

  • Purtarea obligatorie și corectă a măștii atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise.
  • Respectarea distanțării fizice.
  • Evitarea deplasărilor neesențiale.
  • Curățarea și dezinfectarea mâinilor cât de des este posibil.

Este important să înțelegem că ne confruntăm cu o situație nemaiîntâlnită și deosebit de periculoasă, în mod special pentru persoanele cu probleme medicale preexistente sau în vârstă.

Solidaritatea și implicarea fiecăruia dintre noi poate face diferența dintre viața și moarte.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”, se arată într-un comunicat al administrației năsăudene.

Related Articles

Leave a Comment