Acasa Stiri112 Doi copii din Cușma, arși cu apă clocotită!

Doi copii din Cușma, arși cu apă clocotită!

Publicat de Radu SÎRBU

În această dimineață, în jurul orei 9:30, echipajul de terapie intensiva mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD au intervenit în localitatea Cușma, unde doi minori au suferit arsuri cu apă clocotită.

Echipajele medicale au găsit la locul solicitării doi copii: o fetiță de 5 ani și un băiețel de 12 ani, care prezentau arsuri de gradul II pe o suprafață de aproximativ 15 %, respectiv 10 % din corp.

Stabili hemodinamic și respirator, copiii au fost transportați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale.

ACTUALIZARE: ”Starea de sănătate a celor doi minori de 5, respectiv 11 ani din localitatea Cușma, aduși astăzi (22 noiembrie) la UPU Pediatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Bistrița prezentând arsuri cu lichid fierbinte, este stabilă. Copiii au suferit arsuri de gradele I și II A pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, au o stare generală bună și vor fi transferați la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate”, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Related Articles

Leave a Comment