Acasa Actualitate Ne-a mai părăsit un învățător: Anchidim Cleja din Salva

Ne-a mai părăsit un învățător: Anchidim Cleja din Salva

Publicat de Radu SÎRBU

Sălăuanii au fost întristați, astăzi, la auzul veștii neașteptate că învățătorul pensionar Anchidim Cleja, unul dintre dascălii apreciați ai comunei a trecut pragul veșniciei. Cei care l-au cunoscut știu că domnul Anchidim a fost un exemplu prin entuziasmul și puterea de muncă. Probabil că, acolo sus, Dumnezeu avea nevoie de un învățător așa ca el, ca să-i învețe pe Îngerași buchiile abecedarului și l-a chemat la El. Mesager24.ro este alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Nelipsit de la sfintele slujbe ale bisericii ortodoxe din Salva, dascălul a arătat credința puternică pe care a avut-o pentru Dumnezeu și pentru Biserică, înțelegând că Învățătorul prin excelență este Hristos-Domnul. Locul dânsului era întotdeanua în față lângă prietenul său: studentul teolog Marius Ilie Butaciu, pe care l-a îndrăgit foarte mult, ba chiar îl considera ca pe unul dintre copii lui de suflet.

Potrivit lui Marius Ilie Butaciu, Anchidim Cleja s-a născut într-o familie de buni credincioși, o familie frumoasă și iubitoare, o mamă blândă și un tată înțelept și bun la suflet peste măsură.

Se căsătorește cu Maria Brandușă având amândoi aceeași profesie, aceea de învățător. Dumnezeu le binecuvântează căsnicia cu doi copiii: Felicia și Dorel.

Ca dascăl, formator de conduită și moralitate a generațiilor de elevi pe care i-a îndrumat a fost și un mare animator cultural și regizor de evenimente organizând în mod repetat șezători, piese de teatru, excursii și numeroase drumeții și s-a implicat în mod voluntar în toate activitățile cu caracter cultural-artistic ale localităților și școlilor prin care a trecut. Transmitem din partea Parohiei Ortodoxe Salva sincere condolențe familie și multă putere să treacă peste această grea încercare. Veșnica lui pomenire!”, ne-a declarat Marius Ilie Butaciu.

Related Articles

Leave a Comment