Acasa Administrație Comuna Rebra, exemplu de bună practică în achiziția de tablete pentru școala online

Comuna Rebra, exemplu de bună practică în achiziția de tablete pentru școala online

Publicat de Radu SÎRBU

La Școla Gimnazială Nr. 1 Rebra se distribuie zilele acestea 280 tablete pentru toți elevii școlii. După cum ne-a informat astăzi, profesoara Rebeca Burdeț – directoarea școlii, tabletele sunt configurate la școală de către cadrele didactice, sunt instalate toate aplicațiile necesare desfășurării orelor online pe pltaforma GSuite a școlii.

Părinții vin după ele, conform planificărilor pe clase. Dispozitivele electronice au conexiune la internet pe o perioadă de doi ani.
Apreciez implicarea domnului primar în achiziționarea tabletelor, astfel încât, toți elevii au acces la educație și pot participa la orele online.

Conducerea școlii a găsit înțelegere și sprijin din partea Primăriei, iar prin această acțiune, s-a dovedit că educația este o prioritate pentru conducerea acestei comune”, ne-a declarat Rebeca Burdeț.

La rândul său, primarul Ștefan Danci ne-a spus că administrația locală s-a implicat încă din luna august pentru a rezolva această problemă spinoasă.

Suntem deja în scenariul roșu și toate școlile își desfășoară activitatea didactică online, de aceea am considerat că este de datoria noastră să asigurăm elevilor din comuna Rebra suportul pentru desfășurarea cursurilor fără probleme și fără cheltuieli suplimentare din partea părinților. Astfel, fiecare elev a primit sau va primi o tabletă conectată la Internet, ca să aibă cu toții acces la educație. Accesul la educație este, până la urmă, un drept fundamental. Eu mă bucur că am putut găsi finanțare europeană pentru aceste tablete”, a ținut să sublinieze Ștefan Danci, primarul comunei Rebra și inițiatorul proiectului pus în practică.

Related Articles

Leave a Comment