Acasa Stiri112 (FOTO) Tragedie la Rebrișoara: un șofer și-a pierdut viața iar cele două fetițe ale sale au fost grav rănite după ce mașina le-a fost lovită de tren

(FOTO) Tragedie la Rebrișoara: un șofer și-a pierdut viața iar cele două fetițe ale sale au fost grav rănite după ce mașina le-a fost lovită de tren

Publicat de Radu SÎRBU

Un grav accident feroviar a avut loc în această seară, la Rebrișoara, în jurul orei 19:00. Un localnic în vârstă de 32 de ani, Leon R., tată a două fetițe de aproximativ 6, respectiv 5 ani, a decedat după ce mașina pe care acesta o conducea a fost lovită de locomotiva unui tren marfar la un pasaj de trecere peste calea ferată, cele două fetițe care erau în același autoturism cu el rămânând încarcerate.

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipaje de medici și paramedici, pompieri, poliție și pompieri. A fost nevoie de o jumătate de oră pentru ca cele trei victime să fie extrase din fiarele contorsionate. Din nefericire, șoferul a decedat pe loc, iar cele două fetițe sunt în stare foarte gravă.

Potrivit salvatorilor, o fetiță era inconștientă, cu suspiciune de fractură de baza de craniu, fiind intubată de către echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD. Cealaltă fetiță a fost preluată de echipajul de prim ajutor SMURD, asistat de medicul de la Serviciul de Ambulanță Județean, politraumatizată, nivel de conștiență alterat.

SAJ BN a precizat că fetițele au fost stabilizate de către echipajele medicale și transportate la UPU Bistrița pentru mai multe investigații și tratament de specialitate. Cel mai probabil, fetița cu fractură de bază de craniu va fi transferată la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

După cum ne-a declarat mecanicul de locomtivă, nu a fost posibilă evitarea coliziunii, întrucât mașina a pătruns pe linia ferată cu câteva secunde înainte de impact. Să spunem că trecerea rutieră peste calea ferată unde s-a întâmplat tragedia este semnalizată doar cu crucea Sfântului Andrei, fiind slab luminată. Rămâne o enigmă, totuși, cum șoferul nu s-a asigurat înainte de a trece calea ferată în condițiile în care pe porțiunea respectivă calea ferată este în linie dreaptă.

Poliția Transporturi Feroviare a deschis o anchetă penal.

Related Articles

Leave a Comment