Acasa Educație-Tineret Doliu la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud. A murit distinsul profesor dr. filolog Nicolae Bosbiciu

Doliu la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud. A murit distinsul profesor dr. filolog Nicolae Bosbiciu

Publicat de Radu SÎRBU

Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud este în doliu, după ce unul dintre cei mai apreciați profesori s-a stins din viață: profesorul doctor în filologie Nicolae Bosbiciu (12 august 1967 – 10 decembrie 2020). Profesorul și scriitorul rebrișorean Nicolae Bosbiciu a murit aseară, la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, din cauza unei septicemii provocate de complicațiile apărute în urma unor escare.

A fost profesor de română ce impunea respect la toți cei ce la cunoscut. Însă, mai presus de toate, Nicolae Bosbiciu a fost om în adevăratul sens al cuvântului, fiind regretat deopotrivă de foștii elevi sau colegi.

Pe lângă activitatea prodigioasă de dascăl, în urma lui Nicolae Bosbiciu rămâne o opera literară de certă clasă, premiile obținute, colaborarea la revistele literare din țară, activitate literară încununată cu statutul de membru al Uniunii Scriitorilor din România dar și cu titlul de doctor obținut cu calificativul ”Excelent” în urmă cu doi ani.

Este o pierdere grea pentru Colegiul Național ”George Coșbuc”, liceul de elită al Țării Năsăudului, pe care l-a slujit cu dăruire și credință mai bine de 23 de ani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Related Articles

Leave a Comment