Acasa Coronavirus Primele doze de vaccin anti-Covid au intrat în România

Primele doze de vaccin anti-Covid au intrat în România

Publicat de Radu SÎRBU

Vaccinul anti-COVID-19, sub forma a 10 000 de doze, a intrat la orele amiezii de astăzi în România, pe la Vama Nădlac. Au fost preluate acolo de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade Celsius.

În a doua etapă, poate primi vaccinul populația din grupele de risc, vârstnici și bolnavi cronici, precum și lucrătorii din domeniile esențiale. Apoi va demara vaccinarea populației generale.

În luna ianuarie urmează să ajungă în țară un alt lot de 600.000 de doze de vaccin, suficiente pentru imunizarea a 300.000 de români.

În România, pe lângă centrul principal de depozitare a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino mai există alte șase centre regionale. Autoritățile au decis înființarea a 900 de centre de vaccinare fixe și mobile și își propun să imunizeze până la 70 la sută din populație pe parcursul anului viitor.

Related Articles

Leave a Comment