Acasa Actualitate Anul 2021 aduce un nou recensământ al populaţiei şi locuinţelor din România. Pentru cei care nu vor să participe amenda este de 3000 de lei!

Anul 2021 aduce un nou recensământ al populaţiei şi locuinţelor din România. Pentru cei care nu vor să participe amenda este de 3000 de lei!

Publicat de Radu SÎRBU

Recensământul este obligatoriu, iar neparticiparea se sancţionează cu amenzi de până la 3.000 de lei, informează Mediafax.

În perioada iulie-noiembrie 2021 se va desfășura, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor. De asemenea, între lunile august și septembrie 2021 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri.

Ordonanță de urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede obligativitatea recenzării persoanelor cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România.

De asemenea, este vorba și de cei cu cetățenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni.

Sunt incluse și persoanele cu cetăţenie română care sunt membri ai personalului misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, membrii forţelor armate naţionale staţionate în restul lumii, personalul naţional al bazelor ştiinţifice naţionale stabilite în afara teritoriului geografic al ţării.

Recensământul este obligatoriu, iar neparticiparea se sancţionează cu amenzi de până la 3.000 de lei.

Related Articles

Leave a Comment