Acasa Actualitate Părerea unui medic din Țara Năsăudului: ”Înainte de a ne vaccina anti-Covid ar trebui să ne testăm de anticorpi, pentru a vedea cât de eficientă ar fi vaccinarea pe moment”

Părerea unui medic din Țara Năsăudului: ”Înainte de a ne vaccina anti-Covid ar trebui să ne testăm de anticorpi, pentru a vedea cât de eficientă ar fi vaccinarea pe moment”

Publicat de Radu SÎRBU

Subiectul sfârșitului de an este fără îndoială vaccinarea anti-Covid. Pe toate canalele de știri ne inundă informațiile despre această chestiune pusă în aplicare la nivel național din data de 27 decembrie. Pentru a ne lămuri suplimentar asupra eficienței imunizării împotriva Sarc-CoV2 cu vaccinul acreditat am solicitat părerea unui medic din Țara Năsăudului, ce a acceptat discuția sub protecția anonimatului.

Eu cred că înainte de a ne vaccina anti-Covid ar trebui să ne testăm de anticorpi, pentru a vedea cât de eficientă ar fi acesată vaccinare. Vorbim acum despre testele anticorpi contra Covid-19, care nu ajuta la punerea diagnosticului, dar sunt foarte importante. De ce? În primul rând, anticorpii ca si definiție a anticorpilor în imunologie, sunt niște molecule care te apară de un virus și care apar în urma unui contact cu virusul. Acum, virusul acesta fiind așa de nou și încă pe departe de a fi elucidat, există varianta de a testa anticorpii de tip IgM si IgG și s-au dezvoltat teste de anticorpi neutralizanți IgG împotriva noului coronavirus. Sunt poate cei mai importanți anticorpi pe care ar trebui să îi testam, anticorpii neutralizanți fiind anticorpii care ne arată dacă suntem protejați de o infecție, de o reinfecție.

  • Care este diferenta între cei doi anticorpi?
  • Anticorpii IgM, în imunologia clasică, sunt anticorpii care apar în momentul în care organismul ia contact cu boală și sunt primii anticorpi care se dezvoltă. Sunt anticorpii care apar în faza acută a unei boli. Anticorpii IgG sunt anticorpii care apar în momentul în care boală se vindecă. Dispar anticorpii de faza acută, anticorpii IgM, și apar anticorpii IgG, care se consideră că sunt protectori pentru toate tipurile de virusuri
  • Bun, și dacă se dovedește că dacă o persoană ar fi imunizată natural după ce e trecut prin boală cât de eficientă ar mai fi vaccinarea anti-Covid?
  • Părerea mea este că într-o foarte mică măsură, întrucât imunizarea peste imunizare poate să dăuneze”.
  • Acest rezultat ne asigură că suntem protejati împotriva unei noi infecții?
  • Nimic nu ne asigură ca suntem protejați. Ne asigură, într-adevar, anticorpii neutralizanți de tip IgG, petru o perioadă. Repet, nu pot sa va spun că este de o lună, doua, trei, șase luni, dar avem o protecție. O perioadă. De reținut și faptul că între vaccinarea antigripală și cea anti-Covid trebuie să existe cel puțin 28 de zile!”.

Related Articles

Leave a Comment