Acasa Actualitate Campania de vaccinare anti-Covid din BN începe mâine, 31 decembrie 2020

Campania de vaccinare anti-Covid din BN începe mâine, 31 decembrie 2020

Publicat de Radu SÎRBU

Mâine, 31 decembrie, la ora 8:30, va începe campania de vaccinare anti- COVID în județul Bistrița-Năsăud, ne-a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Primele 250 de vaccinuri au ajuns deja în județul nostru de la de la Cluj, urmând a fi distribuite în cele 4 centre de vaccinare de pe raza județului Bistrița-Năsăud: câte 50 la spitalele din Beclean și Năsăud, respectiv Clinica Sanovil și 100 la Spitalul Județean de Urgență ”Bistrița”.

Potrivit prefectului Stelian Dolha, campania de vaccinare va continua începând cu data de 4 ianuarie 2021: ” Așa cum se știe, primele vaccinate vor fi cadrele medicale sau persoanele angajate în sistemul de protecție socială. Știu că primul bistrițean care sa va vaccina va fi un medic sau o persoană din sistemul sanitar, așa cum prevede protocolul”, a spus Dolha.

În același context, Stelian Dolha a mai precizat faptul că vor exista un număr de 4 echipe de vaccinare, formate dintr-un medic și 6 asistente medicale: ” Dacă mă întrebați de ce sunt șase asistente medicale, eu vă răspund că așa prevede protocolul, asta și pentru că, cei care vaccinează vor trebui să fie monitorizați o anume perioadă de timp”, susține prefectul Dolha.

Județul Bistrița-Năsăud urmează să primească un număr de 2.900 de doze în prima etapă a vaccinarii. Cu toate acestea, situația listelor cu personalul medical înscris pentru a se vaccina nu este una roz, foarte mulți dintre aceștia refuzând să își facă vaccinul.

Related Articles

Leave a Comment