Acasa Actualitate Prima ploaie de stele din 2021 are loc în această noapte, pe 3 ianuarie. Se pot vedea cu ochiul liber, cu condiția unui cer curat

Prima ploaie de stele din 2021 are loc în această noapte, pe 3 ianuarie. Se pot vedea cu ochiul liber, cu condiția unui cer curat

Publicat de Radu SÎRBU

Începutul de an 2021 vine cu un spectacol celest de excepție. Iubitorii de astronomie au șansa de a vedea, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, Quadrantidele, o ploaie de stele extrem de spectaculoasă, ce au radiantul în constelaţia Bootes, lângă Carul Mare..

După ce anul 2020 a adus în prim-plan o serie de fenomene importante din punct de vedere astronomic, precum întâlnirea epică dintre Jupiter şi Saturn şi apariţia cometei Neowise, anul 2021 începe puternic: cu ploaia de meteoriţi Quadrantide, despre care NASA spune că este una dintre cele mai spectaculoase ploi de meteoriţi.

O ploaie de stele va lumina cerul în această noapte. Fenomenul poartă numele de Quadrantide, iar curentul de meteori se va putea observa în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Dar cum putem vedea acest fenomen? Răspunsul e foarte simplu și de bun augur pentru pasionați: aceste stele căzătoare se văd cu ochiul liber și nu este nevoie de instrumente astronomice pentru a le observa.

Related Articles

Leave a Comment