Acasa Actualitate Alte 440 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în Bistrița-Năsăud

Alte 440 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU

Potrivit Instituției Prefectului, în data de 3 ianuarie, Bistrița-Năsăud a primit o noua tranșă de vaccinuri ce constă într-un număr de 440 doze, care s-a distribuit la centrele de vaccinare din Bistrița, Năsăud și Beclean. În dimineața zilei de 4 ianuarie s-a reluat procesul de vaccinare.

”Necesarul de vaccinuri se stabilește în funcție de numărul de persoane care se înscriu pe Platforma pentru programarea online la vaccinare împotriva COVID-19. Acest necesar este trimis la centrul regional din Cluj, care transmite către județul nostru dozele în funcție de solicitări.

Este de reținut că nu se fac solicitări pentru cantități mari pentru că vaccinul nu poate fi păstrat mai mult de 3 – 4 zile în frigidere normale. Situația înscrierilor doritorilor eligibili pentru etapa I de vaccinare (ce vizează lucrătorii din domeniul medical și social) este într-o dinamică continuă.

În județul Bistrița-Năsăud, campania de vaccinare a început în data de 31 decembrie. În 31 decembrie și 1 ianuarie s-au vaccinat 250 de persoane”, mai informează IPBN.

Related Articles

Leave a Comment