Acasa Educație-Tineret Elevii rămân în online și după 11 ianuarie! Școala prin calculator este prelungită cel puțin până la vacanța intersemestrială

Elevii rămân în online și după 11 ianuarie! Școala prin calculator este prelungită cel puțin până la vacanța intersemestrială

Publicat de Radu SÎRBU

Elevii sunt în vacanța de iarnă până luni, 11 ianuarie. Din datele de până acum, la data menționată cursurile vor începe online pentru toate unitățile de învățământ.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

Școlile ar putea fi deschise fizic din 8 februarie

Acesta spune însă că instituția pe care o conduce “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta “în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit Digi24.

Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

În ceea ce privește momentul redeschiderii școlilor, acesta va fi decis în funcție de situația epidemiologică, iar prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie, a anunțat oficialii din Educație.

Vacanța intersemestrială, care urmează vacanței de iarnă, este de o săptămână. Va începe pe 30 ianuarie 2021 și durează până în 7 februarie 2021.

Ordinea deschiderii anunțată de ministrul Câmpeanu: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar

Related Articles

Leave a Comment