Acasa Actualitate Unui sucevean i s-a înfundat la Prundu Bârgăului: a fost reținut de polițiști după ce a fost aproape să-i lovească cu mașina neînmatriculată, băut fiind, fără permis și cu numere false

Unui sucevean i s-a înfundat la Prundu Bârgăului: a fost reținut de polițiști după ce a fost aproape să-i lovească cu mașina neînmatriculată, băut fiind, fără permis și cu numere false

Publicat de Radu SÎRBU

În această dimineață, în urma cercetările efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr pe care-l cercetează pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, în noaptea de 5/6 ianuarie a.c., în jurul orei 00.45, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa cu viteză excesivă pe raza localității Prundu Bârgăului. Conducătorul auto nu s-a conformat, iar unul dintre polițiști a fost nevoit să se ferească pentru a nu fi acroșat de autoturism. Totodată, acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 1,5 km, pe o stradă din localitate, fiind urmărit și blocat în trafic, în scurt timp.

În autoturism se aflau conducătorul auto și un pasager. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 de ani, din localitatea Hârtop, județul Suceava. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul condus nu era înmatriculat și avea aplicate plăcuțe de înmatriculare care aparțin altui autoturism. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul zilei de astăzi tânărul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Related Articles

Leave a Comment