Acasa Actualitate Deja 50 % dintre persoanele încadrate etapei a II-a doresc să se vaccineze anti-Covid, în BN

Deja 50 % dintre persoanele încadrate etapei a II-a doresc să se vaccineze anti-Covid, în BN

Publicat de Radu SÎRBU

Prima etapă de vaccinare împotriva Covid-19 continuă în județul Bistrița-Năsăud. 1.345 de vaccinuri au fost recepționate până la această dată, stocul de doze fiind completat în funcție de numărul de persoane eligibile pentru etapa I de vaccinare care se înscriu pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

Până la data de 7 ianuarie inclusiv, în județul nostru au fost vaccinate 915 persoane, lucrători din sistemul sanitar și social.

La nivel județean, se pregătesc centrele de vaccinare pentru demararea celei de-a doua etape de vaccinare, cât și o statistică a persoanelor eligibile pentru această fază a campaniei.

Statistica de la acest moment relevă un procent de aproximativ 50% de doritori din categoriile cărora se adresează etapa a II-a, conform Strategiei de vaccinare reglementată prin HG 1031/2020, ne-a transmis, astăzi Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Etapa a II-a de vaccinare se adresează populației cu grad de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Această nouă etapă se va derula în paralel cu etapa I, destinată angajaților din domeniul medical și social, care a început la finalul lunii decembrie anul trecut. Programările se vor putea face pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.

Luna aceasta, probabil după data de 15, va începe etapa a II-a a vaccinării. Coordonatorii campaniei de vaccinare speră ca în luna aprilie să demareze etapa a III-a (populația generală).

Pentru prima etapă de vaccinare, care constă în imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi cel social, public sau privat, în Bistrița-Năsăud funcţionează centrele de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Clinica Sanovil Bistrița, Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean.

În total vor fi însă 11 centre de vaccinare pentru campania de imunizare contra Covid-19. Dintre acestea, patru vor fi în municipiul Bistriţa, incluzând Spitalul Judeţean de Urgenţă, Policlinica şi două unităţi medicale private, alte trei vor fi în oraşul Beclean (spitalul orăşenesc, un centru medical şi o clădire în care a funcţionat anterior o grădiniţă) şi câte unul în oraşul Năsăud (spitalul orăşenesc), Teaca (unitate de asistenţă medico-socială), Maieru (policlinică) şi Prundu Bârgăului (dispensar).

Related Articles

Leave a Comment