Acasa Actualitate Judecătoria Năsăud i-a sporit profesorului din Șanț condamnarea la închisoare cu suspendare, și, în plus, i-a mai interzis profeseze timp de 3 ani dar și să-i despăgubească pe elevii agresați

Judecătoria Năsăud i-a sporit profesorului din Șanț condamnarea la închisoare cu suspendare, și, în plus, i-a mai interzis profeseze timp de 3 ani dar și să-i despăgubească pe elevii agresați

Publicat de Radu SÎRBU

Printr-o sentință dată pe data de 6 ianuarie 2021, Judecătoria Năsăud a menținut condamnarea la închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă față de elevi a profesorului de educație fizică Vasile Maternik de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din Șanț, și în plus instanța a decis să-i interzică dreptul de a profesa timp de trei ani.

Dacă după prima faptă reprobabilă a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare, acum, Maternik a primit 1,6 ani de închisoare cu suspendare, interdicția de a profesa în următorii 3 ani, amendă de 1.900 de lei pentru infracțiunea de distrugere (distrugerea catalogului de la școală). Acesta trebuie să îi despăgubească pe elevii agresați cu suma de 2000 lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

Capetele de acuzare în dosarul lui Vasile Maternik au fost cele de agresiune față de elevii de la școala din Șanț. În 2017 a agresat doi elevi, unul de 11 și altul de 13 ani, iar mai apoi, în primăvata lui 2019, a tras o fată de păr în timpul orelor și a rupt catalogul.

Related Articles

Leave a Comment