Acasa Educație-Tineret De luni, elevii se întorc la cursurile online. Ar putea reveni fizic în bănci din 8 februarie, după vacanța dintre semestre

De luni, elevii se întorc la cursurile online. Ar putea reveni fizic în bănci din 8 februarie, după vacanța dintre semestre

Publicat de Radu SÎRBU

După trei săptămâni de vacanță elevii reiau de luni, 11 ianuarie, orele din primul semestru, din care a mai rămas aproape o lunp de școală.

Deocamdată, cursurile se vor face online în întreagă țară. Decizia a fost luată oficial în ultima ședința a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde s-a hotărât „suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020„.

Astfel,elevii vor continuă școală online până în 29 ianuarie, după care în perioada 30 ianuarie – 7 februarie este programată vacanță intersemestriala.

După această, autoritățile urmează să decidă dacă școlarii se vor întoarce fizic în clase sau vor continuă să învețe tot în mediul online. O hotărâre în acest sens va fi luată în funcție de situația epidemiologică din februarie.

Semestrul al doilea al anului școlar va începe în 8 februarie, cursurile se vor desfășura până în 1 aprilie, pentru că din 2 până în 11 aprilie să fie programată prima vacanță de primăvară. Se vor face cursuri din 12 până în 29 aprilie, care vor fi urmate de a două vacanță de primăvară, în perioada 30 aprilie – 9 mai. Elevii vor reveni la ore pentru ultima parte a semestrului, din 10 mai până în 18 iunie, când începe vacanță de vara.

Related Articles

Leave a Comment