Acasa Administrație Noutăți de la Feldru: Pod modern finalizat în zona Cip, potecă amenajată pe strada Soarelui, asfaltări pe Feldrișel, recepții de drumuri reabilitate

Noutăți de la Feldru: Pod modern finalizat în zona Cip, potecă amenajată pe strada Soarelui, asfaltări pe Feldrișel, recepții de drumuri reabilitate

Publicat de Radu SÎRBU

O investiție finalizată de comuna Feldru la finalul anului 2020 a fost cea de construire a podului peste Râul Someșul Mare în zona Cip. După cum ne-a declarat, astăzi, primarul Grigore Țiolan, sursele de finanțare ale investiției au fost Programul Național de Dezvoltare Locală II și bugetul local. Podul suspendat a fost construit pe durata a 8 luni.

Materialele folosite la construire au fost oțel și beton armat; lungime acestuia este de 45,73 m și are o lățime utilă pentru partea carosabilă de 5 m. Odată cu construirea podului s-a curățat și profilat albia și au fost realizate lucrări de apărare de mal cu anrocamente precum și rampe de acces. Podul are instalație de iluminat nocturnă și indicatoare de semnalizare. Podul accesibilizează zona Cip, din drumul național DN17D, de această investiție bucurându-se atât cei care au locuințe locuințe cât și terenuri agricole aici”, ne-a explicat edilul.

O altă investiție importantă realizată de comuna Feldru la final de an 2020 a fost realizarea unui zid de sprijin pe strada Soarelui. ”În trecut in această zonă era o potecă neamenajată care făcea legătura cu actuala stradă a Bradului. Zidul de sprijin a fost realizat pentru a consolida drumul iar pentru a facilita accesul între străzi au fost realizate trepte pe care să se poată circula în condiții de siguranță. Investiția a fost susținută prin bugetul local”, a punctat primarul Țiolan.

Pe de altă parte, un alt proiect pus în practică foarte recent de către Primăria comunei Feldru a fost asfaltarea părții carosabile care face legătura între străzile din satul Feldru , zona Văleni și drumul forestier asfaltat Valea Feldrișelului. Tot în această zonă în anul 2020 au fost consolidate malurile Văii Feldrișelului și a Feldrișelului Mic cu anrocamente și de asemenea au fost consolidate terasamentele drumurilor existente, fondurile pentru acest tip de lucrări fiind obținute de la ministerul de resort.

Finalul de an 2020 a adus și recepția a două loturi de drumuri. A fost finalizat proiectul de Reabilitare drumuri în comuna Feldru finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru 5,372 Km străzi și Modernizare străzi în comuna Feldru Lot II finanțat din bugetul local pentru 4,673 Km străzi. În total 10, 045 Km străzi au fost asfaltate. În prezent se lucrează la încă un lot de străzi urmând ca recepția să se relalizeze în acest an”, a conchis primarul Grigore Țiolan.

Related Articles

2 Comentarii

Dionise 13 ianuarie 2021 - 03:17

Ok acest pod este frumos .si bine facut
.dar ce facem cu podul de la valea lui dan.nui trotuar
pe pod nici bara de sustinere .in curba este f periculos pnt cetatenii….2 vrem un pod pe starci..pod de masini. Si un pod reparat pe valeni…

Raspunde
Dionise 13 ianuarie 2021 - 03:30

3.si ce facem cu imasul communal.. noi lam curatat cand eram copii.la prestatie in fiecare an..Acum nu vrem sa fie declarat padure .cand este fara padure.NU PUTEM ACEPTA SA FIM ORBITI..ATENTIE CA VA URMARIM F INTENS.

Raspunde

Leave a Comment