Acasa Stiri112 (FOTO) 13 suflete au rămas pe drumuri după ce un incendiu violent le-a distrus cele două case în care locuiau, în Viile Tecii

(FOTO) 13 suflete au rămas pe drumuri după ce un incendiu violent le-a distrus cele două case în care locuiau, în Viile Tecii

Publicat de Radu SÎRBU

În această seară, un puternic incendiu a cuprins a cuprins acoperișurile a două case din satul Viile Tecii. Un număr de 13 persoane locuiau în cele două imobile, dar acestea au reușit să iasă la timp din locuințe.

După cum ne-a informat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, la fața locului au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința și de la Detașamentul de pompieri Bistrița.

La fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent, era în faza de ardere generalizată, cu flacară deschisă ce putea fi observată de la câțiva kilometri distanță.

Incendiul a cuprins acoperișurile a două case învecinate, pe suprafețe de circa 50 mp, respectiv 80 mp. Din fericire, persoanele care locuiau în cele două case (șase copii și doi adulți într-o locuință, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casă) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de față, acestea sunt la rude, în alte trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Potribit acestuia, pompierii militari și cei voluntari au realizat mai multe dispozitive de intervenție până la locul incendiului. Casele erau situate într-o zonă greu accesibilă autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizată de la o distanță de aproximativ 3 km de locul intervenției.

Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor două imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar sau de o scânteie de la o sobă neprotejată față de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile).

FOTO: ISU BN

Related Articles

Leave a Comment